K Hrnčířům 96, Praha 4 - Šeberov
K Hrnčířům 96, Praha 4 - Šeberov
Na svatého Václava – svatováclavská kachna aneb tradiční český zvyk.
Den české státnosti nám připomíná událost z roku 935, kdy byl ve Staré Boleslavi zavražděn svým bratrem kníže Václav.
Pravý důvod, proč se na Václava připravuje kachna, se dnes již pravděpodobně nedozvíme. Nejpřijatelnějším vysvětlením tak zůstává fakt, že právě vrcholí lovecká sezóna.
Oslavte společně s námi Svátek svatého Václava s tradičním menu v podání našeho šéfkuchaře Jiřího Sovíčka
Rezervujte si svá místa co nejdříve!
Těšíme se na Vás.
Filírované uzené kachní prso
podávané s trhanými listovými saláty s pomerančovým dresingem, čerstvým fíkem a redukcí portského vína (12)
299 Kč
Paštika z kachních jater
podávaná s cibulovou marmeládou a ovesným chlebem (1,7,9,12)
189 Kč
Kachní kaldoun
krémová polévka se zeleninou, drůbky a nudlemi (1,3,7,9)
99 Kč
Kachní prso /180g/
připravované metodou sous vide s tymiánem a brandy, podávané na krémovém risottu s jáhly a restovanými hříbky, přelité pomerančovo-zázvorovým demi glacée (7,9,12)
389 Kč
Konfitované kachní stehno /360g/
podávané s červeným zelím s brusinkami, špekovými knedlíky a smaženou cibulkou (1,3,7,9,12)
389 Kč
Švestkové knedlíky
z bramborového těsta obalené v máku, s povidlovou omáčkou a krémem z mascarpone (1,3,7,12)
149 Kč